Stiefel - Hemp Seed

€--,--
€--,-- Excl. btw
Merk:
Artikelnummer: STFL100797
Stukprijs: €--,-- / Stuk

Stiefe'sl hennepzaden bevatten voedingsstoffen die een positieve invloed kunnen hebben op de gezondheid van uw paard. Hennepzaden kunnen een positief effect hebben op het immuunsysteem, huid, vacht en hoeven. Ze kunnen ook verlichting bieden voor ontstekingsprocessen en in spieren en zenuwproblemen.

Hennep wordt al eeuwenlang gebruikt voor zowel menselijke als dierlijke consumptie en groeit in populariteit als hoogwaardig voedingssupplement voor paarden.

Hennepzaden zijn rijk aan hoogwaardige aminozuren, licht verteerbare eiwitten en essentiële sporenelementen/mineralen. De omega-3 vetzuren in de zaden bieden een optimale verhouding van omega-3 vetzuren en omega-6 vetzuren voor uw paard. Hennepzaden bevatten ook secundaire plantaardige stoffen en vitamines, vooral vitamine E.

Hennep heeft veel positieve effecten. Het zou een versterkend effect kunnen hebben op het immuunsysteem en zou ook de eetlust kunnen reguleren. Het heeft sterke antioxiderende eigenschappen en kan daardoor ontstekingen tegengaan. Zowel spieropbouw als cardiovasculaire problemen, zenuwirritatie of spierspanning kunnen positief worden beïnvloed door hennepzaden. Het voeren van uw paard hennepzaden kunnen ook worden gebruikt om huidproblemen zoals jeuk, allergische reacties en roos te verlichten en hebben over het algemeen een positief effect op de vacht en op de hoefgroei.

Zelfs paarden met stofwisselingsstoornissen profiteren van het zeer lage suikergehalte in de hennepzaden. Hennep heeft ook een positief effect op de vet- en suikerstofwisseling.

De zaden moeten dagelijks worden aangevuld gedurende ten minste 2-3 weken, zo niet langer. De dosering kan tijdelijk worden verdubbeld in tijden van nood.

We raden aan om je paarden geen hennep te geven gedurende 48 uur voor toernooien. Let op de huidige antidopingrichtlijnen (ADMR) van de FN.

Voedingsadvies :

  • Grote paarden (lichaamsgewicht 600 kg): 60 g per dag
  • Kleine paarden 30 g per dag

Langzaam voeden. De voeding dient dagelijks en over een langere periode van minimaal 2 tot 8 weken plaats te vinden. Maal de zaden in de vijzel om hun geweldige eigenschappen nog beter beschikbaar te maken.

Bewaar het voer op een koele, droge plaats die beschermd is tegen direct zonlicht. Na opening snel consumeren. Let op de huidige antidopingrichtlijnen (ADMR) van de FN

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »