Atcom - Atcom Selen Zink 1kg

€--,-- Excl. btw
Levertijd: Ongeveer 4 Weken
Merk:
Artikelnummer: AT-5960997

ATCOM SELEN ZINK - voor de gerichte compensatie van een tekort aan selenium en zink.

Selenium is - in de juiste hoeveelheden - een belangrijk sporenelement. Er is aangetoond dat het een antioxiderende functie heeft en een positief effect heeft op de skeletspier, de lever, het voortplantingssysteem, de schildklierfunctie en het immuunsysteem. Seleniumtekort verzwakt het immuunsysteem. Ernstig tekort leidt ook tot degeneratieve skelet- en hartspierveranderingen, vooral bij pasgeboren veulens in de eerste paar dagen of weken na de geboorte, wanneer ondersteunende merries onvoldoende worden voorzien van selenium. Oudere paarden hebben een tekort aan selenium met flare-achtige symptomen.

Het sporenelement zink speelt een belangrijke rol in bijna alle processen in het lichaam. Het is onderdeel van skelet en enzymen belangrijk voor collageensynthese en antilichaamproductie. Zink is ook essentieel voor het immuunsysteem en daarom is het nuttig tijdens periodes van verhoogde stress, zoals hypertensie. een stabiele verandering, om aandacht te besteden aan een voldoende voorraad zink. Evenzo is suppletie van zink ook bewezen bij hoefproblemen zoals slechte hoornkwaliteit of langzaam groeiende hoorn en huidproblemen zoals zomereczeem of mauve. Zink speelt een uiterst belangrijke rol bij het regeneratievermogen en bij de barrièrefunctie van de huid.

Aangezien de vraag naar zink en selenium, vooral in gebieden met weinig sporenelementen, nauwelijks kan worden gedekt door de basisvoeding, moeten beide elementen worden gevoed via een minerale voeding en in situaties met een verhoogde vraag indien nodig via een speciaal supplement. Met ATCOM SELEN ZINK voorziet u uw paard van hoog beschikbaar selenium en zink in een overwegend organisch gebonden vorm. Dit zorgt voor een optimale beschikbaarheid.

Speciale kenmerken van ATCOM SELEN ZINC

Voor de gerichte compensatie van een tekort aan selenium en zink

Ter ondersteuning van het immuunsysteem en ter verbetering van de celbescherming

Om de kwaliteit van de hoefhoorn te bevorderen

Om te helpen bij het wisselen van vacht

Bevordering van wondgenezing, b.v. bij Mauke

Om te helpen bij allergische reacties, zoals Sweet Itch

Bevat organisch gebonden selenium en zink

Verrijkt met vitamine E, microalgen en rozenbottels

 

Bij uitstek geschikt:

Voor gerichte ondersteuning met een tekort aan selenium en zink
Voor huidproblemen
Om hoeven, vacht en immuunsysteem te ondersteunen
Als remedie tijdens het wisselen van vacht.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »