Atcom - Atcom Mag Silent 1kg

€--,-- Excl. btw
Levertijd: Ongeveer 4 Weken
Merk:
Artikelnummer: AT-5960987

Magnesium is betrokken bij de activering van meer dan 300 enzymen en daarom een ​​van de belangrijkste mineralen voor het organisme van het paard. Magnesium is verantwoordelijk voor de afbraak en het energiegebruik van macronutriënten zoals koolhydraten, eiwitten en lipiden en speelt dus een belangrijke rol in het energiemetabolisme in de cellen. Het heeft een belangrijke functie als calcium-tegenhanger voor de hartspier en regelt opwinding en polarisatie van neuromusculaire membranen. Magnesium is centraal in de soepele werking van het centrale zenuwstelsel en in het spiermetabolisme.

Het is dus geen wonder dat een verstoring van de magnesiumbalans kan leiden tot spierkrampen en spiertrillingen, evenals nervositeit en motivatiestoornissen. Daarom wordt magnesium ook beschouwd als een antistressmineraal.

Maar welke oorzaken leiden tot een verstoring van de magnesiumbalans of vereisen een verhoogde inname van dit vitale mineraal? Overbemesting van bodems resulteert vaak in lage niveaus van magnesium in het natieve voer, zodat paarden eenvoudigweg niet genoeg magnesium absorberen en reageren met de typische hierboven vermelde symptomen van voedingstekorten. Maar ook vanwege vaak verborgen absorptiestoornissen (bijvoorbeeld door stress op het maagdarmkanaal) kan leiden tot een lage opname van magnesium in het organisme. Geestelijke en fysieke stress zorgen ervoor dat het lichaam meer magnesium verbruikt, evenals verliezen door zweet. Andere oorzaken van verhoogde consumptie van magnesium in het lichaam kunnen chronische zware metaalverontreiniging zijn, evenals verhoogde calcium- en eiwitinname.

Veel paarden lijden om de hierboven beschreven redenen aan een latent magnesiumtekort en kunnen daardoor nerveus en gevoelig voor stress reageren, zich slecht concentreren, spierproblemen vertonen en zijn minder veerkrachtig. Een gerichte toediening van magnesium kan hier helpen en wordt ten zeerste aanbevolen voor de ondersteuning van sereniteit en een ontspannen spierstelsel.

Speciale kenmerken van ATCOM Mag Silent:

- Zeer efficiënt binnen een paar uur
- Organisch gebonden magnesium in bewezen combinatie met B-vitamines en essentiële aminozuren voor sereniteit en zenuwsterkte
- ADMR-compatibel
- Verrijkt met vitamine E en Vitaminc C voor verhoogde celbescherming

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »