Atcom - Atcom ECS-Vital 5kg

Atcom ECS-Vital is het ideale mineraalvoer voor paarden met een gevoelig metabolisme.

€--,-- Excl. btw
Levertijd: Ongeveer 14 Werkdagen
Merk:
Artikelnummer: AT-5960962

Atcom ECS-Vital is het ideale mineraalvoer voor paarden met een gevoelig metabolisme. Het paardenvoer is bijzonder goed geschikt voor Equine Cushing Syndrome (ECS). Deze ziekte is een hormonale aandoening die vaak oudere paarden treft. Veel van de paarden die lijden aan ECS zijn veel gevoeliger voor laminitis. ECS kan niet worden genezen, maar met de juiste voeding kan het paard goed worden ondersteund en het welzijn worden verhoogd.

Een belangrijk punt is het afzien van bepaalde koolhydraten, zoals ze voorkomen in granen of in het gras. Ook in het paardenvoer is Atcom ECS-Vital geen melasse en bevat het slechts een zeer kleine hoeveelheid suiker en zetmeel. Bovendien moet worden gezorgd voor een voldoende toevoer van essentiële vitamines en mineralen. Oudere paarden kunnen een slechtere synthese van vitamine B en C ervaren. In het ECS-paardenvoer bevatten deze vitamines, evenals vitamine E, wat goed is voor het spiermetabolisme, in een optimale hoeveelheid. In het bijzonder ondersteunt de vitamine B7 (biotine) het huidmetabolisme en versterkt de hoeven.

Het sporenelement zink in het Atcom ECS-Vital paardenvoer is ook erg belangrijk voor paarden, vooral paarden met metabole aandoeningen. Oudere paarden hebben een algehele hogere zinkbehoefte, maar ook bij fysieke stress. Stress verhoogt de behoefte. Zink is niet alleen betrokken bij veel metabole processen, maar ondersteunt ook de groei van hoefhoorn en vacht.

Atcom ECS-Vital is ook geschikt voor oudere en voor herten gevoelige paarden dankzij de hoogwaardige samenstelling naast paarden met hormonale onevenwichtigheden.

De actieve ingrediënten in Atcom ECS-Vital:

- Geef paarden met hormonale stoornissen alle essentiële vitamines en voedingsstoffen
- Verbetering van hoefgroei en hoefgezondheid
- Optimaliseer de huidfunctie en zorg voor een gezonde vacht
- Ondersteuning van veel verschillende metabole processen
- Zijn goed voor het ondersteunen van het spijsverteringsstelsel en het immuunsysteem

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »